dagje naar Zanderij I - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Daniek Snoeren - WaarBenJij.nu dagje naar Zanderij I - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Daniek Snoeren - WaarBenJij.nu

dagje naar Zanderij I

Door: Daniek

Blijf op de hoogte en volg Daniek

20 Mei 2007 | Suriname, Paramaribo

Hallo lieve vrienden en familie,

Nog even de laatste gebeurtenissen vanuit Paramaribo.
Donderdag hadden we dus godsdiensttraining op de stageschool. Het thema van die dag was: Op de rug gebonden van God. Deze dag moesten de leerkrachten hun ervaringen vertellen over hoe God hen op zijn rug gebonden had. Hiermee werd bedoeld dat ze aan moesten geven hoe je voelt dat God voor je zorgt. Daar zat ik dan als grote atheïst tussen allemaal zwaar gelovige mensen. We kregen de opdracht om op te schrijven hoe je ervaart dat God voor je zorgt, maar ja wat moest ik opschrijven als ik niet in God geloof?! Dus vroeg een van de leerkrachten aan mij waarom ik niks opschreef. Toen ik vertelde dat ik niet in God geloof, vielen alle monden echt wagenwijd open... Ze konden zich niet voorstellen dat je niet in God gelooft. Toen kwamen alle vragen over hoe ik dan dacht dat we hier op aarde waren gekomen en hoe we konden ademen enzo. Toen ik vertelde over de evolutietheorie begrepen ze er echt helemaal niks meer van! Een hele ervaring om te zien dat het geloof hier zo'n grote rol speelt en wat mensen allemaal koppelen aan het geloof. De leerkrachten waren wel heel geïnteresseerd in mijn verhaal en de meesten respecteerden het ook dat ik niet gelovig was.

Vrijdag gingen we van het ingezamelde geld een dagje naar Zanderij I met de klas van Jolien, Bibiche en mijn klas. De kinderen waren helemaal door het dolle heen en hadden er enorm veel zin in. We hebben daar de hele dag gezellige gezwommen en gespeeld. Gelukkig was het super mooi weer! 's Middags hebben we met zijn alle roti gegeten. Jolien en haar leerkracht stonden uit te delen, nou het leek wel of we een weeshuis te eten gaven! De dag was super geslaagd en de kinderen hebben echt genoten. Op de terugweg waren ze allemaal zo moe dat de ze allemaal lagen te slapen. Wat zijn het dan toch engeltjes!

Vandaag zou ik eigenlijk met Bibiche naar Matapica gaan, maar de helicopter stond nog bij de keuring en mocht niet vliegen dus dat feest ging jammer genoeg niet door. Nu ben ik lekker alleen thuis aan het bijkomen van een avondje stappen gisteren. In Starzz was TMF on Tour. Binnenkort wordt het uitgezonden op televisie, maar ik weet niet precies wanneer. Ik denk wel dat ik er ergens opsta, want ik ben meerdere keren voor de camera gesprongen. Dus even checken wanneer TMF het uitzend.

Nou dat waren de avonturen weer zo'n beetje. Nog een weekje en dan kom ik weer naar huis. Echt zo raar! Heel veel dingen die je nu doet, zijn voor de laatste keer. Echt onvoorstelbaar dat ik nu al drie maanden weg ben, het lijken echt pas drie weken..
Ik ben blij dat ik jullie allemaal weer snel zie en mijn fotos kan komen laten zien.

Tot snel
Kus
Daniek

• 21 Mei 2007 - 11:50

Bob:

Hey Daniek,

weer een tijdje geleden. Echt leuk om je site eens door te lezen. Nog heel veel plezier en hopelijk tot een keertje

Bob

• 21 Mei 2007 - 14:44

Kianie:

hey ,ik vind die foto's echt leuk. ik moet vanavond paardrijden.
    dinsdag ,woensdag,donderdag en vrijdag is en avondvierdagse,ik heb er echt zin in tot in nederland

• 21 Mei 2007 - 14:46

Kianie:

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx:D :D :D :D :D :D :D :D

• 22 Mei 2007 - 17:05

Mama:

hallo schat wat ziet dat er gezellig uit op de foto, al die kinderen aan het spelen daar op zanderij. Ze zullen het wel erg naar de zin hebben gehad, jammer dat er dan toch weer een paar niet mee mogen.Ik heb voor dinsdag vrij gevraagt maar nog geen antwoord gehad. Nou schat geniet nog maar lekker van die paar daagjes die je nog hebt maar ik vind het heerlijk dat je weer gauw thuis bent! een dikke kus en we bellen nog even deze week he xxxxx doei doei

• 23 Mei 2007 - 15:23

Zussie:

hey zus, de laatste paar dagen al, ben je al aan het aftellen of vind je het niet zo leuk dat je alweer naar huis gaat? ik zie dat je weer leuke dingen hebt gedaan. mijn vakantie met bas was ook heel leuk, maar wel kort marja. 2 weken terug had ik een afspraak in het ziekenhuis en 3 juli ga ik onder het mes:)
    nou geniet er nog maar lekker van en tot snel. xxxx je zusje