Het regenseizoen is nu echt begonnen.... - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Daniek Snoeren - WaarBenJij.nu Het regenseizoen is nu echt begonnen.... - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Daniek Snoeren - WaarBenJij.nu

Het regenseizoen is nu echt begonnen....

Door: Daniek

Blijf op de hoogte en volg Daniek

30 April 2007 | Suriname, Paramaribo

Ik weet nog wel dat ik mensen vertelde dat ik drie maanden naar Suriname zou gaan. Iedereen was kei jaloers, omdat ik dan gewoon lekker drie maanden in het warme, zonnige Suriname zou zitten.
Maar de rollen beginnen een beetje om te draaien. Terwijl jullie daar met dertig graden allemaal gezellig koninginnedag aan het vieren zijn, zit ik hier in de regen...
Het regenseizoen is echt begonnen. Vanaf vorige week heeft het echt al enorm veel geregend. In de nacht van vrijdag op zaterdag is er zelfs 128 mm regen gevallen, wat ervoor zorgde dat de straat wederom helemaal blank stond, maar nu was het echt nog veel erger dan woensdag. Als ik nu de straat op ging stond ik echt tot aan mijn kuiten in het water. Mensen gingen zelfs met hun rubberen boot de straat op om boodschappen te doen!!! Ach, het heeft ook wel zo z'n charmes, maar ik wil niet dat jullie straks bruiner zijn dan ik..

Zondag zijn we nog naar de kerk geweest. Het was een grote loods, dus had niks weg van een kerk, maar het werd mooi aangekleed met vlaggen met leuzen als God is goed en Jezus de King... We zijn maar een uurtje geweest, maar het was echt heel erg leuk. Ze hadden een hele band en er worden alleen maar liederen gezongen (door een gospelkoor) de hele dienst door en voor van de vreemde vogels als wij, was er zelfs een groot scherm met de tekst. Het leek wel een karaokebar. Erg leuk en zeker voor herhaling vatbaar!

Verder is het hier erg rustig. De stage is weer aan de gang. Vanavond gaan we op stap om koninginnedag te vieren. Dus de oranje kleren uit de kast, die ik niet heb, en feesten maar! En morgen lekker uitslapen want ze zijn hier vrij in verband met de dag van de arbeid.
Verder gaan we volgende week een weekje naar Galibi om daar een paar dagen stage te lopen. Ik hoop dat het weer daar iets beter is dan hier, want ze hebben daar strand dus dan wil ik wel lekker kunnen zonnebaden!

Lieve kids van de Heilig Hart,
Volgens mij hebben jullie nu lekker vakantie. Ik hoorde van mijn moeder dat jullie de brieven erg leuk vonden en er graag nog iets mee wilden doen. Als jullie willen, kunnen jullie brieven naar mij sturen dan geef ik ze op school aan de kinderen.
Mijn adres is:

Daniek Snoeren
Neptunesstraat 34
Elisabethshof
Paramaribo
Suriname

Het was maar een kort berichtje deze keer, maar ik heb niet bijster veel meegemaakt. Ik zet snel de foto's op de site van de waterpret hier.

Dikke kus voor iedereen
Daniek

• 01 Mei 2007 - 17:44

Mama:

hallo lieve schat het lijkt inderdaad dat het weer hier een stuk beter is dan daar, het heeft hier al meer dan een maand niet geregent maar dat is ook niet normaal. we hebben het weekend heerlijk gefietst, wel met veel hellingen en keitjes dus het was soms wel zwaar maar wel heel leuk. leuven is een prachtige grote studenten stad met veel gezellige terrassen en leuke winkels. maandag zijn we nog even naar het park achter de cammeleur geweest, er speelden daar allemaal bandjes dat was wel aardig, en vandaag weer hard gewerkt. schat een dikke kus voor jou xxxxx en hopelijk knapt het weer snel op!!!!!!

• 03 Mei 2007 - 14:10

Zusje:

hey zus,
    zo te horen ist hier beter als daar, dat is wel balen. dank je wel voor de truitjes, vond ze erg leuk. nog maar een paar weekjes en dan ben je alweer thuis, ik heb gister kaarten voor tarzan besteld, de zaterdag als je terug bent gaan we erheen, wordt wel leuk denk. veel plezier in galibi. kus je zusje

• 03 Mei 2007 - 18:07

Ronald:

hey hey

hoe ist het daar, ik las dat het weer wat minder is... dat is wel zonde.
    hoe bevalt het verder daar? is wel een ervaring denk??

succes en nog veel plezier.

gr Ronald

• 04 Mei 2007 - 18:52

Paps:

Hoi Daniekje,
    Hier gaat alles prima. Afgelopen weekend hebben we op het dak van belgisch brabant gefiets, Wel 600mtr boven NAP. Zo kon je moeder als vast wennen aan een fietstochtje langs de Moezel?? Vandaag je moeder alvast verwend met tuinplanten en -bloemen. Misschien het weekend nog een leuk tochtje naar Breda want daar is een Pasar Malam. Kan je moeder eens lekker oosterse gerechten smullen. Ik hoorde dat Mendy al kaartjes had geregeld voor de musical en dat je voor jezelf alvast een
    vakantie had geregeld. Betaling aan Christa is al geregeld. Het lijkt me leuk als we, wanneer het jou uitkomt, eens leuk met de family een weekendje weggaan. Nou krullebol, nog een paar weekjes en we zien je weer.En maak je maar niet druk over dat bruin zijn. je haalt ons toch nooit meer in. Dikke kus. Je ouwe heer.

• 06 Mei 2007 - 18:44

Paula:

Zo, je had het over regen, maar zoveel......Het weer wordt hier steeds wat minder, dus maak je niet druk. De lamge broeken kunnen weer uit de kast en de jassen kunnen weer aan. Afijn, echt Nederlands weer dus.
    Veel plezier in Galibi.
    Dikke kus Paula

• 06 Mei 2007 - 19:47

Mama:

hallo lieverd zit je al in galibi? gister hebben we de tuin in orde gemaakt en genieten daar weer volop van. vandaag belde jo op of ze even een bakkie kon komen drinken nou die waren er om half 11 en gingen om 5 uur weer weg was heel gezellig en we hebben heerlijk in de tuin gezeten. en ja voel me weer heerlijk ontspannen je weet wel net als nadat we na het zwemmen een lekker parbootje namen zo iets jippie! schat zal blij zijn als je weer thuis bent dan gaan we in plaats van parbootjes lekker weer rose biertjes drinken en daar trekken we lekker een hele dag voor uit, op een zaterdag als je niet hoeft te werken. veel plezier bij de indiaantjes en ik denk tot over een week dan dikke kus mama xxxx

• 06 Mei 2007 - 20:00

Monique ( Tante):

Hoi Daniek

We lezen nog steeds met veel plezier jouw belevenissen,dit verslag is ook superleuk voor jezelf (later) geniet er nog maar even van want de resterende tijd gaat nu heel snel voorbij. Het was bij jouw waarschijnlijk wel bekend dat het regenseizoen nu aan zou breken Hoe lang gaat dat eigenlijk duren?? Het weer bij ons is inderdaad ongekend goed Wij hebben de hele afgelopen week op de camnping gezeten en dat was natuurlijk super. Eerst koninginnenweekend gevierd in Dongen wat ook geweldig was, sprak Astrid nog die lag na koninginnenacht `s-ochtends om half 8 pas op bed, had jij kunnen zijn !!!!
    Veel plezier nog en tot mails/ziens